La Bisbal Desembruta

13/11/2013

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà i la Fundació Prevenció de Residus, amb el suport del Consorci de Les Gavarres, proposem una acció lúdica de neteja i millora del riu Daró. Serà el llançament de la campanya La Bisbal Desembruta - Convertim els residus en recursos.

Quan: Dissabte 23 de novembre a les 11.00h

On: l'arbreda del carrer Puig d'en Vidal (La Bisbal d'Empordà)

Els voluntaris que hi participin rebran una bossa reutilitzable de cotó orgànic i de comerç just!

Si us plau, confirmeu la vostra participació a info@residusiconsum.org o a mediambient@labisbal.cat

  El proper dissabte 23 de novembre es durà a terme una acció de neteja i sensibilització sobre l'abandonament de residus al riu Daró. L'acció geolocalitzarà, recuperarà i separarà per al seu reciclatge els residus abandonats a les ribes del riu al seu pas pel nostre municipi.

L'acció, a la qual poden sumar-se totes les persones que vulguin participar, començarà a les 11.00 hores. El punt de trobada és l'arbreda del carrer Puig d'en Vidal.

Tots els voluntaris que participin en l'esdeveniment rebran una bossa reutilitzable de cotó orgànic i de comerç just.

El Daró és un riu típicament mediterrani que amb els seus períodes d'assecatge i crescudes atresora una rica diversitat faunística i unes excel·lents formacions de vegetació de ribera, raons per les quals és considerat dels rius més ben conservats de Catalunya, per això està inclòs a la Xarxa Natura 2.000. Malgrat tot, encara hi ha abocaments incívics de residus sense control en els seus marges que en malmeten el seu estat.

Amb aquesta acció lúdica i participativa s'inaugura la campanya La Bisbal Desembruta -Convertim els residus en recursos que es desenvoluparà a La Bisbal d'Empordà durant els propers mesos. Aquesta és la primera campanya de sensibilització ambiental en crear un mapa virtual i en temps real de punts d'abandonament de residus en un terme municipal català. Tothom que ho desitgi podrà participar identificant punts d'abandonament de residus a través de la web catala.desembasura.org o mitjançant les aplicacions de la campanya per a mòbils IOS i Android, ja sigui al casc urbà o al nostre entorn natural.