Participa

Per què cal desembrutar

Aplicacions Mòbils

Calendari

Documentació

Contacte

Puja la teva foto

Veure mapa

Participa

Puja la teva foto.

Utilitza les aplicacions mòbils de #desembasura o bé puja la teva foto desde la web. La campanya estarà activa durant el 2012. No amaguem els nostres residus sota la catifa, fem-los visibles!

Apunta't a una acció organitzada de sensibilització i restauració de l'entorn.

Busquem voluntaris> al rescat de residus abandonats a l'entorn: urbà, rural, forestal, marí, riu. Durant la primavera i l'estiu organitzem diverses accions de desembrutar en les quals elaborem un inventari contribuint a elaborar el primer mapa de residus abandonats a nivell català i estatal. Els voluntaris rebran formació prèvia, a més d'un kit bàsic -manual, material-. Acompanya'ns en aquesta acció lúdica de sensibilització i restauració de l'entorn, contacta'ns aquí.

Organitza una acció lúdica amb el teu grup.

Ets d'un club excursionista, piragüista, submarinista, cooperativa de consumidors, associació de veïns, ONG, agrupació d'escoltes, estudiant, universitari/ària, gremi... o simplement et ve de gust participar amb un grup d'amics? Et proposem una fitxa per a facilitar-vos l'acció i us convidem a enviar-nos els resultats per a incloure'ls en el que serà el primer informe sobre la situació dels residus abandonats a Catalunya i a l'Estat. Contacta'ns aquí.

Comparteix a les xarxes socials

Desembruta tots els residus que trobis i comparteix-ho al teu mur de Facebook o a Twitter emprant el hashtag #desembasura

Penja el bàner a la teva web

Descarrega't el bàner i difon la iniciativa a la teva web.

Com convertir els residus en recursos

L'objectiu de la campanya és combatre l'augment de residus, especialment d'envasos, així com el seu abandonament a l'entorn, i aportar solucions per evitar-ho. Posar en pràctica les 4 R -Responsabilitat, Reduir, Reutilitzar i Reciclar- des de tots els sectors de la societat -Fabricants, Productors, Envasadors, Distribuïdors, Consumidors, Administració, Legisladors...- és la clau. Fer un ús eficient i responsable dels recursos és a les nostres mans i desembrutar-los és la millor manera de promoure aquest canvi!

El projecte aportarà solucions per evitar l'abandonament de residus i el malbaratament de recursos. Aquestes propostes s'emmarquen en la coneguda internacionalment Estratègia Residu Zero, que promou un canvi de paradigma en la producció, la distribució, el consum i la gestió de residus. Aquest canvi de model es basa en la prevenció de residus, l'eficiència en l'ús dels recursos, l'estalvi energètic i d'emissions de CO2, així com la sostenibilitat socioeconòmica.